ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ
Θαλάσσιο μέτωπο Georgetown, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

Σε κάθε σχήμα ανάπτυξης το σύστημα των οδών ταχείας κυκλοφορίας αναπτυσσόταν με βυθιζόμενες σήραγγες κάτω από το θαλάσσιο μέτωπο στο οποίο αναπτυσσόταν πλατείες, αναβαθμοί και κήποι  με αποτέλεσμα την ανεμπόδιστη από τη κίνηση οχημάτων θέα του ποταμού Potomac.

Επίσης σχεδιάστηκε υπόγειος χώρος στάθμευσης περίπου 4,000 οχημάτων.Ισλαμαμπάντ - Η νέα πρωτεύουσα του Πακιστάν
Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

Στην συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης του Πακιστάν να οικοδομήσει μια νέα πρωτεύουσα ως σύμβολο του αναδυόμενου έθνους μετά την ανεξαρτησία του, το Γραφείο Δοξιάδη παρείχε υπηρεσίες ως:


Χωροταξική - Πολεοδομική μελέτη για την νέα πόλη Bumi Serpong Damai - Ινδονησία

Λεπτομέρειες Έργου:

Η μελέτη που προωθήθηκε από ιδιωτική εταιρία ανάπτυξης, αφορούσε την ανάπτυξη μιας νέας πόλης δορυφόρο 25 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας Τζακάρτα, με υποδομές για πληθυσμό 580,000 κατοίκων.

Η περιοχή μελέτης κάλυπτε περίπου 7,400 εκτάρια, από τα οποία 3,900 εκτάρια αποκτήθηκαν από την εταιρία ανάπτυξης

Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

Χωροταξική Μελέτη σε έξι Αιγιοπελαγίτικα νησιά - Ελλάδα

Λεπτομέρειες έργου:

Σύνταξη χωροταξικής μελέτης για έξι νησιά του νότιου-ανατολικού Αιγαίου με παράλληλη προστασία της ισορροπίας του οικοσυστήματος στην περιοχή.

Η μελέτη εξέτασε τις δυνατότητες ανάπτυξης κάθε περιοχής και κατέστρωσε σχέδιο διαχείρισης των φυσικών πόρων για την προστασία της καλλιεργήσιμης γης των δασών και των παράκτιων ζωνών από την υπέρμετρη συγκέντρωση τουριστικών δραστηριοτήτων.Χωροταξική και Πολεοδομική Μελέτη του Δήμου Σερρών - Ελλάδα
Παρεχόμενες Υπηρεσίες:
Προετοιμασία του Χωροταξικού Σχεδίου του Δήμου Σερρών (συνολική έκταση 25.000 εκτάρια) και του Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης των Σερρών και εννέα άλλων οικισμών του Δήμου.
Το πρώτο στάδιο περιλαμβάνει:
Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει:
Χωροταξική και Πολεοδομική Μελέτη του Δήμου Ηρακλείου στην Νήσο Κώ - Ελλάδα
Παρεχόμενες Υπηρεσίες:
Χωροταξική και πολεοδομική μελέτη για τον Δήμου Ηρακλείου και τους σχετιζόμενους οικισμούς στη νήσο της Κώ, για περιοχή συνολικής έκτασης 16,500 εκταρίων που περιλαμβάνει πέντε οικισμούς.


Γραφείο Δοξιάδη